AlgemeenGemeente

College besluit nieuw waterwerk te realiseren op Oldambtplein

- advertentie -

Winschoten – Het college van b&w van Oldambt heeft besloten een nieuw waterwerk te realiseren op het Oldambtplein. Het plan komt voort uit het verzoek van inwoners en ondernemers. De werkzaamheden worden in de loop van dit jaar uitgevoerd en de verwachting is dat het waterwerk in het najaar wordt opgeleverd.

- advertentie -

De fontein die voorheen op het plein stond, is tijdens de herinrichting van het gebied rondom de nieuwe Klinker en het Oldambtplein verdwenen. Deze fontein was al enige jaren defect en moest worden afgebroken. Dit tot teleurstelling van veel inwoners en ondernemers van Winschoten. Daarom hebben zij de gemeente gevraagd om een waterwerk terug te brengen op het Oldambtplein.

Het nieuwe waterwerk
Het waterwerk vormt een beeldbepalende markering van de noordelijke entree van de binnenstad en sluit ook goed aan bij de uitstraling van de Venne. Momenteel wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Venne. De Venne krijgt een nieuw uiterlijk met twee rijbanen en in het midden bomen en een watergoot afgewisseld met parkeerplaatsen. Hiermee blaast de gemeente in combinatie met het nieuwe werkwerk, de waterhistorie van Winschoten nieuw leven in. Het nieuwe waterwerk wordt gemaakt van natuursteen en platen van RVS en wordt in de avonduren verlicht.

Ontwerp en alternatieven
Gedurende de laatste maanden van 2015 is een levensgrote maquette op het Oldambtplein geplaatst. Veel inwoners hebben hierop gereageerd. Op basis daarvan heeft ontwerper Frans Beune het definitieve ontwerp en uitvoeringsplan gemaakt.

Tijdens de inspraakperiode diende de Winschoter beeldhouwer Toos Hagenaars het voorstel in om een ‘Roos van Toos” op het plein te plaatsen. Dit bronzen beeld stond tot 2010 in het Rosarium maar is door vandalisme verloren gegaan. Het terugbrengen van een nieuw exemplaar van de “Roos van Toos” vindt het college een bijzonder sympathiek idee. Daarom spant de gemeente zich in overleg met de kunstenares in om een geschikte locatie in het centrum van Winschoten te vinden.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button