AlgemeenKort nieuws

Fenniek Jager van CBS Baken door naar de Provinciale finale van de Voorleeswedstrijd

- advertentie -

Winschoten – Een spannende wedstrijd was het, woensdagmiddag in de RABOzaal van de Klinker in Winschoten. Zeven prachtige fragmenten, allen goed voorgelezen door zeven winnaars van de regionale voorronden. Vier van hen mochten door. Om die vier uit te kiezen, dat was de zware opgave van de deskundige jury, bestaande uit Leo Hegge, directeur van de Klinker, Jacqueline Roelofs, Biblionet Groningen en Brigitte Bosman, kinderboekenschrijfster. Presentator Jan Keitz praatte alles aan elkaar.

- advertentie -

Tijdens het juryberaad ging een deel van het publiek streetdancen onder leiding van Danielle Stuut van Dansplezier.nl om even de spanning van het wachten te doden.

Namens de jury gaf Leo Hegge, aan elke voorlezer een pluim en een tip. De vier winnaars moeten voor de provinciale wedstrijd een nieuw fragment kiezen, dan komt zo’n tip goed van pas!

Winnaars
Sarah Chmayssani van RKBS St. Willibrord uit Stadskanaal, Fenniek Jager van CBS Het Baken uit Westerlee, Gabi Miskovic van CBS De Zaaier uit Delfzijl en Dione Dekker van CBS ’t Haimstee uit Veendam, gaan de strijd met elkaar en vier andere winnaars van de 2e halve finale aan op 13 april in VanBeresteijn in Veendam. De winnaar van deze wedstrijd vertegenwoordigt in mei de provincie Groningen op de Nationale Voorleeswedstrijd.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button