AlgemeenGemeente

Veranderingen huishoudelijke hulp Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De huishoudelijke hulp voor inwoners van de gemeente Oldambt verandert met ingang van 1 juli 2016. Dit is nodig omdat de gemeente hiervoor minder geld van het Rijk krijgt. Door een andere opzet kan de gemeente het beschikbare geld zodanig verdelen dat iedereen die hulp nodig heeft, dit ook krijgt.

- advertentie -

De gemeente stapt daarom per 1 juli over van persoonlijke indicaties voor huishoudelijke hulp naar een algemene voorziening. Daardoor kunnen inwoners zich rechtstreeks met hun verzoek melden bij gecontracteerde aanbieders. De aanbieder kijkt dan samen met de inwoner naar de woonsituatie en maakt afspraken over de invulling van de huishoudelijke hulp. Inwoners die nu al huishoudelijke hulp ontvangen, houden daar recht op en worden persoonlijk geïnformeerd over wat deze nieuwe opzet voor hen betekent.

Aanbieders
Op dit moment is de gemeente nog in gesprek met aanbieders van huishoudelijke hulp. De gemeente streeft ernaar dat inwoners die al huishoudelijke hulp ontvangen, zo weinig mogelijk van aanbieder hoeven te wisselen. Eind april is er duidelijkheid over welke organisaties huishoudelijke hulp in de gemeente Oldambt gaan verzorgen. Dan informeert de gemeente de inwoners die huishoudelijke ontvangen ook weer persoonlijk. Deze informatie wordt ook op de website www.gemeente-oldambt.nl en in huis-aan-huiskrant de Oldambtster geplaatst.

Eigen bijdrage
Om de huishoudelijke hulp in stand te houden, vraagt de gemeente een financiële bijdrage aan de gebruikers van huishoudelijke hulp. De eigen bijdrage bedraagt vijftien euro per week en wordt betaald aan de aanbieder. Inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm, hoeven deze eigen bijdrage niet te betalen.

Informatiebijeenkomsten
De gemeente organiseert eind april inloopbijeenkomsten voor de mensen die vragen hebben over deze verandering. Inwoners kunnen zich dan persoonlijk laten informeren en in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De bijeenkomsten zijn op:

- advertentie -
  • maandag 25 april van 14.30 – 16.00 uur in Zwembad De Hardenberg, Hardenberg 5 in Finsterwolde
  • dinsdag 26 april van 14.30 – 16.00 uur in Zalencentrum Lamain, Bosstraat 25 in Winschoten
  • donderdag 28 april van 14.30 – 16.00 uur in De Esbörg, Esbörgstraat 16 in Scheemda

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button