Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Verlichting fietspad Bad Nieuweschans & Drieborg naar (Nieuw-) Beerta overbodig?

- advertentie -

Oldambt – De gemeente is zich ervan bewust welk effect licht in de openbare ruimte inneemt. Licht bepaalt voor een belangrijk deel het belevingsgevoel in deze ruimte. ‘Openbare verlichting wordt door veel mensen als vanzelfsprekend ervaren. Maar hebben we al het licht dat er nu staat ook echt nodig?’ zo spreekt de gemeente.

- advertentie -

De gemeente Oldambt is samen met de provincie Groningen aan het bekijken waar wél en waar géén licht nodig is. ‘Schemerig is namelijk belangrijk voor mens en natuur. Licht geeft mensen vaak het gevoel dat het veilig is. Maar is dat wel zo?’ aldus Oldambt in een persbericht.

Op sommige locaties is in het verleden veel licht geplaatst. Zo ook op dit fietspad. Toen was de gemeente minder bewust bezig met wel of geen licht. Tegenwoordig weten ze meer over de ‘donkere kanten’ van het licht. De gemeente vraagt zich nu eerst af of al dat licht wel nodig is en zo ja, op welke tijden en met welke sterkte.

Uw mening
Het fietspad staat vol met verlichting. Op de vraag of dit ook echt nodig is, is uw inbreng van belang! Vul daarom vóór 23 april de online enquête in.

Met de uitkomsten gaan gaat de gemeente Oldambt samen met dorpsbelangen verder praten over bewuster verlichten op het fietspad.

Foto: Chris079/ Flickr

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button