Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

De kogel is door de kerk, binnenstad Winschoten krijgt een tramverbinding (Update)

- advertentie -

Winschoten –  In het actieprogramma ‘Versterking binnenstad Winschoten’ werkt de gemeente Oldambt hard aan de verbetering van de Winschoter binnenstad. Winschoten moet klaar worden gestoomd voor de komende 50 jaar. Gemeente, provincie, ondernemers en vastgoedeigenaren slaan de handen ineen om dit te realiseren.

- advertentie -

Stationsgebouw gerestaureerd
Het stationsgebouw in Winschoten is teruggebracht in de staat waarin het zich bevond in 1904. Het historische pand heeft daarmee weer het aanzien dat het verdient als belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer en de zuidelijke entree van het centrum.

Nieuw openbaar vervoermiddel
De gemeente Oldambt heeft vandaag tijdens een spoedvergadering besloten om de komst van een tram door de Winschoter binnenstad door te voeren, op dit moment wordt er onderzocht of de trams door heel de gemeente komen te rijden. Als dit het geval is word het reguliere busvervoer afgeschaft. ‘Trams zijn goedkoper als de uitstoot van bussen’ verteld de projectleider.

Tramlijn
De tramlijn zal de aankomende maanden worden gerealiseerd door de Winschoter binnenstad. Uiteraard zal er naast deze tramlijn op meerdere plekken tramhaltes opduiken. De gemeente heeft al meerdere plekken als wens doorgegeven aan de aannemer die dit project gaat waarmaken. ‘Ik moet letten op de ruimte om een halte te kunnen realiseren. Bij elke halte komt dubbel spoor zodat de trams elkaar kunnen passeren’ verteld de aannemer.

De tram
Op dit moment word er nog gekeken welke vervoersmaatschappij de tramlijn wil gaan berijden. Wel heeft de opdrachtgever enkele voorkeuren voor de maatschappij. Zo zullen de haltes ook in het Duits moeten worden opgenoemd in de tram. Hierdoor weten ook de vele Duitsers waar ze moeten uitstappen.

Aan de einde van de dag volgt er meer over dit project. 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button