Algemeen

Aankomende zaterdag, brandweerwedstrijden in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – Op zaterdag 9 april organiseert het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) van Brandweer Groningen brandweervaardigheidstoetsen in Finsterwolde.

- advertentie -

Diverse brandweerkorpsen uit onder andere de regio Groningen strijden om één van de drie plekken voor de volgende ronde. In deze strijden korpsen vervolgens voor deelname aan het Nederlands kampioenschap.

Locatie geheim
Wilt u met eigen ogen zien wat er tijdens deze wedstrijden allemaal gebeurt en de deelnemers aanmoedigen? Dan bent u van harte welkom. Omdat de wedstrijden draaien om verschillende scenario’s, is de locatie geheim. Bezoekers kunnen zich melden bij de kazerne aan het Bospad 1 in Finsterwolde.

Bij de kazerne verwijzen medewerkers van het AWBC bezoekers door naar de juiste
locatie. De wedstrijden starten om 8.00 uur en duren tot 17.00 uur. De prijsuitreiking vindt om 19:00 uur plaats in het Party Centrum Finnewold in Finsterwolde.

Wedstrijden
Het uiteindelijke doel van deze wedstrijden – de zogenaamde vaardigheidstoetsen – is het bevorderen van de vakbekwaamheid van de brandweermensen. Brandweerlieden uit heel Nederland worden in teamverband getoetst op veilige werkwijzen, vaardigheden en kennis van het brandweervak. Het ABWC neemt de toetsten in competitieverband af.

Aan het einde van het seizoen mag het winnende team zich landskampioen noemen. Vaardigheidstoetsen zijn geënsceneerde, maar zeer realistisch vormgegeven brand- en/of ongevalsscenario’s.

- advertentie -

Meer informatie op: www.abwc.nl.

- advertentie - 

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (Archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button