AlgemeenGemeenteRegionaal nieuws

Oldambt stemt massaal tegen associatieverdrag met Oekraïne (Update)

- advertentie -

Oldambt – Van de 30.777 kiesgerechtigden in de gemeente Oldambt zijn er vandaag daadwerkelijk 9.681 naar één van de stembureau’s gegaan. Van deze stemmen zijn er 77 ongeldig verklaard en zijn er 38 blanco ingeleverd.

- advertentie -

66.7 % is tegen het associatieverdrag met Oekraïne. Dit komt neer op 6.408 stemmen.
32.9 % is voor het associatieverdrag met Oekraïne. Dit komt neer op 3.159 stemmen.

Conclusie van het bovenstaande: Van de kiesgerechtigden die daadwerkelijk kwamen naar één van de stembureau’s werd er massaal gestemd voor ‘Nee’.

Landelijk
Dat er landelijk een ‘nee’ tegen het associatieverdrag met Oekraïne wordt gekozen is duidelijk. De stemmen stromen binnen en de statistieken liegen er niet om, de Nederlandse kaart (NOS) kleurt meer rood dan groen. Wel spant het erom als de landelijk de opkomst van 30% wordt behaald, wordt dit niet behaald dan is deze referendum ongeldig.

Exitpoll: opkomst 32 procent
Volgens een exitpoll van Ipsos ligt de opkomst op 32 procent, met een foutmarge van 3 procentpunt. Het referendum is alleen geldig als de drempel van 30 procent wordt gehaald.

In diezelfde exitpoll concludeert Ipsos dat 64 procent tegen het verdrag met Oekraïne heeft gestemd tegen 36 procent voor.

Eerste reactie premier Rutte
”Als inderdaad een overgrote meerderheid nee heeft gestemd bij het referendum over Oekraïne, dan kan het kabinet dat niet negeren.” Dat zegt premier Rutte.

Foto: De Vries Media

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button