Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenRegionaal nieuws

Waarschuwing: Bel niet terug naar onbekende buitenlandse nummers

- advertentie -

Landelijk –  De laatste weken krijgt onze redactie weer meer meldingen over buitenlandse telefoontjes. Het schijnt een groter probleem te zijn dan alleen in het Oldambt. Bij deze een algemene waarschuwing.

- advertentie -

OPTA
De OPTA waarschuwt consumenten om niet terug te bellen naar onbekende buitenlandse nummers. Er zijn namelijk oplichters actief die geld verdienen aan het terugbellen. Omdat de OPTA niet kan optreden tegen misbruik via buitenlandse nummers, laat de telecomwaakhond een waarschuwing uitgaan.

OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, is door de politie getipt over mogelijk misbruik via de mobiele telefoon. Het gaat om mensen die op hun mobiel gebeld worden door een Marokkaans telefoonnummer (212), waarna de beller snel ophangt.  Als gebelde personen terugbellen wordt er een bandje gestart met het geluid van een overgaande telefoon. Zo hebben ze niet door dat ze bellen naar een duur betaalnummer.

Oplichters
De oplichters verdienen zo mogelijk geld aan de terugbellers. OPTA kan alleen optreden tegen misbruik via Nederlandse telefoonnummers: vandaar dat OPTA Nederlandse bellers waarschuwt. U kunt zelf beslissen wie u wel en wie u niet belt. Let goed op wanneer u een buitenlands nummer terugbelt dat u niet kent, dat kan meer kosten dan u denkt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button