AlgemeenGemeenteIncidenten

Pieter Smit sluit pand in Winschoter winkelstraat vanwege hennepkwekerij

- advertentie -

Winschoten – De eigenaar van het pand aan de Torenstraat 19c en 19d in Winschoten moet op last van burgemeester Smit van Oldambt met ingang van vrijdag 8 april aanstaande om 12.00 uur het pand sluiten voor de duur van zes maanden. Dit geldt voor zowel de bovenetage (het woongedeelte) als de benedenverdieping (de bedrijfsruimte).

- advertentie -

Lees ook: Politie rolt hennepkwekerij met 600 planten op in de Torenstraat

Rapportage
Uit de rapportage van de politie Eenheid Noord-Nederland bleek in zowel het woongedeelte als de bedrijfsruimte een hennepkwekerij in bedrijf. Voor burgemeester Smit was de rapportage aanleiding om gebruik te maken van zijn bevoegdheden op grond van de Opiumwet. De ernst van de situatie gaf hem aanleiding om tot een langdurige sluiting van het pand over te gaan.

Maatregel
Deze maatregel past in afspraken die de burgemeester in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft gemaakt ten aanzien van de bestrijding van de drugshandel en de daarmee gepaard gaande overlast. Deze afspraken zijn vastgelegd in een handhavingsinstrument dat opgenomen is in de drugsnota gemeente Oldambt 2014, getiteld “Wiet in de Rozenstad”.

Coffeeshop
Opmerkelijk is dat het pand naast een coffeeshop is gevestigd. Volgens de gemeente Oldambt heeft de coffeeshop er niets mee te maken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button