AlgemeenGemeente

Gedeputeerde opent Stadstuin ‘Ons Toentje’ aan de Engelsestraat

- advertentie -

Winschoten – Dinsdagmiddag vond zich de opening plaats van stadstuin ‘Ons Toentje’ aan de Engelstraat te Winschoten. De opening werd vericht door gedupeerde Eelco Eikenaar. Daarbij waren er meerdere wethouders aanwezig.

- advertentie -

Vervolgens werd er een rondgang gehouden langs de projecten in het zuidelijk centrumgebied die momenteel worden uitgevoerd in het kader van het programma Versterking binnenstad. Het programma duurt tot omstreeks 18.00 uur.

Actieprogramma
In het kader van het actieprogramma Versterking binnenstad Winschoten is aan de Engelsestraat een fraaie stadstuin gerealiseerd. De stadstuin werd ontworpen en aangelegd nadat er eerder op deze locatie een aantal panden werd gesloopt. Enkele jaren geleden werd besloten op deze plek geen nieuwe woningen te realiseren.

‘Ons Toentje’
In overleg met het Wijkplatform Centrum Winschoten werd gekozen voor een open ruimte met een groenvoorziening in de vorm van een stadstuin. Een enthousiaste groep omwonenden, verenigd in de werkgroep ‘Ons Toentje’, zal de stadstuin in de toekomst gaan beheren en onderhouden in samenwerking  met de buitendienst van de gemeente. Onlangs werd de inrichting van de tuin afgerond waarmee de beeldkwaliteit van dit deel van de Weverhorn aanzienlijk is verbeterd.

Mede namens Stichting Wijkplatform Centrum Winschoten en de bewonerswerkgroep ‘Ons Toentje’, nodigt het college van burgemeester & wethouders u van harte uit voor het bijwonen van de officiële opening van de Stadstuin door Eelco Eikenaar, gedeputeerde Leefbaarheid, wonen, welzijn en zorg van de provincie Groningen.

Foto’s: Anton Saman/ Ingezonden 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button