AlgemeenGemeente

Vermoedelijk demonstratie tijdens informatieavond AZC Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De politie meldt op haar sociale netwerk Facebook dat er berichten zijn binnengekomen dat er vanavond tijdens de informatieavond in verband met de komst van een nieuw asielzoekerscentrum kan worden gedemonstreerd.

- advertentie -

”Nu is demonstreren een groot recht, echter in het kader van de handhaving van de openbare orde heeft de burgemeester het dragen van maskers of andere gezichtsbedekkende zaken verboden.” melden zij op Facebook. ”Dat u het alvast maar weet.” 

RWB Gemaskerd
Eén van de groepen die onherkenbaar demonstreert tegen de komst van het AZC is de zogenoemd groep RWB Gemaskerd (Zie foto – Afdeling Oldambt). Rood Wit Blauw gemaskerd is een opkomende groep in verschillende plekken in Nederland, ook in het Oldambt zijn er zo’n dertig tal die zich bij deze groep hebben aangemeld.

Hun missie:
De klokt tikt in Nederland. De massa-immigratie en de opgelegde tolerantie doen het Nederlandse volk de das om. Onze tradities en gebruiken worden aangepast of kapot gemaakt, vaderlandsliefde wordt tegenwoordig ‘Racisme’ genoemd, kleine dorpen moeten plaats maken voor mega-AZC’s en de Islamisering gaat sneller dan ooit tevoren. Kortom, als het Nederlandse volk niet snel opstaat en actie onderneemt zal niets meer overblijven van ons “kleine stukje aarde”. – Facebook RWB Gemaskerd.

Informatiemarkt voor inwoners
De gemeente hecht belang aan goede communicatie met alle inwoners uit de gemeente. Daarom vindt er op woensdag 20 april een tweede inloopbijeenkomst plaats in De Tramwerkplaats in Winschoten tussen 18.00 – 22.00 uur. Op de gemeentelijke website staat de meest actuele informatie over de stand van zaken van het asielzoekerscentrum.

Lees meer: Winschoten-Zuid waarschijnlijk de plek voor nieuw asielzoekerscentrum

- advertentie -

De gemeenteraad heeft in juni 2015 de kaders vastgesteld voor een azc binnen de gemeente. Hierin staat onder andere dat het azc dicht bij een stedelijke kern moet komen te liggen en dat er ruimte is voor maximaal 1000 asielzoekers voor minimaal 10 jaar.

- advertentie - 

Foto: RWB Gemaskerd/ Facebook

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button