Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Onderzoek of werken in Duitsland iets voor jou is

- advertentie -

Winschoten – Op woensdag 11 mei is de ‘Duitse banen’-markt van 10.00 van 14.00 uur in De Tramwerkplaats, aan de Havenkade-Oost 3 te Winschoten. Duitse werkgevers komen naar Winschoten. Nederlandse werkzoekenden en geïnteresseerden uit de grensregio zijn van harte welkom om te onderzoeken of werken in Duitsland iets voor hen is.

- advertentie -

Meer dan 25 Duitse werkgevers presenteren hun actuele vacatures. Er zijn in Duitsland onder andere veel vacatures in de bouw, metaal en techniek. Maar ook in de horeca, (ouderen)zorg, ICT, logistiek en pakketbezorging.

De Eems Dollard Regio (EDR) is aanwezig om informatie te geven over zaken als financiële consequenties en het verschil in cultuur. Ook het EURES, onderdeel van het UWV, is present om vragen over werken in Duitsland te beantwoorden.

Grensoverschrijdend werken
Afgelopen periode is er veel aandacht geweest voor grensoverschrijdend werken en het wegnemen van drempels. Daarin zijn al diverse stappen gezet, waardoor de (financiële) consequenties van het grensoverschrijdend werken zijn verbeterd.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich aanmelden voor een persoonlijk vervolgtraject waarin hun eigen situatie wordt bekeken en doorgerekend.

Ervaringen met werken in Duitsland
In het verleden zijn ook banenmarkten met Duitse werkgevers georganiseerd. Toenmalig werkzoekende Tines is nu aan het werk in Duitsland. Hij is positief en zegt dat werkzoekenden gewoon de stap moeten nemen. “Veel mensen denken dat het niet de moeite waard is om in Duitsland te werken omdat de lonen lager liggen. Maar er zijn meerdere regelingen waardoor je, wanneer alles verrekend is, er niet (veel) op achteruit gaat. Daarnaast geven Duitse werkgevers over het algemeen sneller vaste contracten.”

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button