Algemeen

Krijgt het Oldambtmeer toch een waterskigebied?

- advertentie -

Blauwestad – Snelvaar Vereniging Oldambt is een petitie gestart voor een snelvaarzone op het Oldambtmeer. Op dit moment geldt een maximum snelheid voor motorboten van 12 km/uur.

- advertentie -

Waterskiën, wakeboarden en jetskiën is met deze maximumsnelheid niet mogelijk op het Oldambtmeer. Snelvaar Vereniging Oldambt wil graag een baan voor snel varen op het meer hebben. Op dit moment is het hen echter nog niet gelukt om dat te realiseren en daarom is de vereniging nu een handtekeningenactie gestart.

De gemeente Oldambt wil wel, maar de provincie moet nog overgehaald worden. “Iedereen trekt stiekem weleens het gas open, zolang het nergens mag doen de booteigenaren het overal. Als er een plek aangewezen wordt waar het mag en kan, houd je de snelle boten in bedwang en gaan mensen zich aan de regels houden.” aldus woordvoerder de heer Visser tegenover OldambtNu.nl

De vereniging hoopt dat vele watersporters en inwoners van de gemeente Oldambt willen helpen door de petitie te tekenen. Stem jij ook voor een snelvaarzone? Dit kan via de online petitie [Klik hier

De provincie Groningen zal uiteindelijk over het waterskigebied moeten beslissen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button