AlgemeenGemeente

Succesvolle eerste ‘Duitse banen’-markt in Tramwerkplaats

- advertentie -

Winschoten – Met meer dan 600 bezoekers en vele goede gesprekken is de eerste ‘Duitse banen’-markt zeer succesvol te noemen. Een dertigtal Duitse werkgevers, het EURES en de Eems Dollard Regio (EDR) hebben werkzoekenden uit de grensregio gesproken over werken in Duitsland.

- advertentie -

In de Tramwerkplaats in Winschoten konden geïnteresseerden onderzoeken of werken in Duitsland iets voor hen kan zijn. Aan deze oproep is dus in groten getale gehoor gegeven. Werkzoekenden, mensen die iets anders wilden en scholieren hebben de Duitse arbeidsmarkt verkend.

Een grens over
Hoewel er veel aandacht vanuit organisaties als Interreg, Arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe, EDR en gemeenten is voor grensoverschrijdend werken, ervaren werkzoekenden soms nog wel een drempel. Dit zit hem voornamelijk in taal, vervoer en vergoedingen. Tijdens deze ‘Duitse banen’-markt is hier veel aandacht aanbesteed. Tevens konden belangstellenden zich aanmelden om zich in een persoonlijk gesprek te laten informeren over belastingtechnische aspecten van werken over de grens. Van deze mogelijkheid hebben ruim 50 mensen gebruikt gemaakt.

Resultaten
Het is op dit moment te voorbarig om het aantal vervulde vacatures en/of plaatsingen door te geven, maar hieronder wel een opsomming van enkele andere cijfers:

  • ruim 600 bezoekers;
  • er zijn ruim 35 sollicitatiegesprekken gepland;
  • 50 persoonlijke gesprekken over de belastingtechnische aspecten in Duitsland;
  • 20 inschrijving bij de Bundesagentur für Arbeit;
  • zeer tevreden Duitse ondernemers en positieve geluiden van bezoekers.

Daardoor kijkt de organisatie terug op en zeer geslaagd grensoverschrijdend evenement.

Foto’s: EDR

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button