AlgemeenGemeentePolitiek

Oppositie trekt motie van afkeuring tegen wethouder in

- advertentie -

Winschoten – De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Oldambt hebben hun motie van afkeuring tegen wethouder Bard Boon (PvhN) ingetrokken. Maar het had niet veel gescheeld of zij hadden de kans niet eens gekregen om dat te doen.

- advertentie -

De motie is tijdens de vorige gemeenteraadsvergadering ingediend. Toen zijn de stemmen gestaakt bij 11-11. De oppositiepartijen wilden het debat maandag heropenen, maar coalitiepartijen SP, PvhN, PvdA en CDA zagen dat niet zitten.

Niet opnieuw inhoudelijk
Met name SP-fractievoorzitter Martin Viel sprak zich nadrukkelijk uit tegen een nieuwe inhoudelijke behandeling van de motie. De houding van de coalitie viel verkeerd bij oppositiepartijen D66, VVD, VCP, ChristenUnie, Oldambt Aktief en Fractie Van der Wal.

Monddood
‘De coalitie maakt de oppositie willens en wetens monddood’, aldus Johnny de Vos (D66). Erich Wünker (VVD) noemde het besluit van de coalitie ‘het einde van de democratie in Oldambt’.

Niet de bedoeling
Maar de coalitiepartijen draaiden – na een kort overleg achter gesloten deuren – bij monde van fractievoorzitter Alida Michels van de PvdA bij. ‘De oppositie monddood maken is geenszins de bedoeling geweest.’

Motie ingetrokken
Johnny de Vos (D66) kreeg daardoor alsnog de mogelijkheid zijn bijdrage namens de voltallige oppositie voor te lezen. Nadat is verzekerd dat alle cliënten van huishoudelijke hulp voor 1 juli duidelijkheid krijgen over hun situatie, is de motie van afkeuring definitief ingetrokken.

Onrust
De motie is ruim een maand geleden ingediend, omdat Boon werd verweten dat hij onrust veroorzaakte onder cliënten van huishoudelijke hulp. Ook verweten de raadsleden hem dat hij hen niet goed genoeg informeerde over de aanbesteding van de hulp.

De wethouder heeft beterschap beloofd.

Bron: Rtvnoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button