Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

BATO gymnasten Nederlands Kampioen

- advertentie -

Amsterdam/ Winschoten – Op zaterdag 28 mei werd de Landelijke Finale gehouden voor de Ritmische Gymnastiek Groepen C-lijn.  In Amsterdam kwamen twee teams van GV BATO uit Winschoten op de wedstrijdvloer in actie. Elk team wist zich tijdens de plaatsingswedstrijden met twee oefeningen te plaatsen voor deze finale.

- advertentie -

Al vroeg in de ochtend moesten de senioren hun oefeningen draaien in een sterk en groot deelnemersveld. Deze groep van Bato bestaat uit Vesna Eerkens, Roos Veen, Cecil Heeren, Marlou Wester, Desiree Rijkens en Tessa Feikens. In de voorbereiding en tijdens de plaatsingswedstrijden verliep de oefening met knots niet altijd optimaal. Dit keer wist het team op het juiste moment te pieken en draaiden ze een sublieme oefening en verrasten daarmee de concurrentie. Ze behaalden een topscore van 10.450 punten en dat was ruim voldoende om Nederlands Kampioen te worden.

Ook het pre-junioren team van Bato streed mee om een plek op het podium. De gymnasten Mette Blik, Linde Dekker, Anna Rentinck, Julia Dijkstra en Bettine de Vries wisten met hun bal-oefening te overtuigen en een mooie derde plaats te bemachtigen. De beide groepen staan onder geroutineerde leiding van Jetty Schuringa en zij wordt geassisteerd door jury-lid Wendy van Oosten. Een super duo die elk jaar weer een mooi resultaat weet te behalen met de ritmische gymnasten van Bato!

Door deze mooie resultaten mogen de beide teams nogmaals hun oefening draaien tijdens het grote Fantastic Gymnastics Evenement van de KNGU in Ahoy Rotterdam eind juni. Aan dit evenement zullen ook de turntoppers Epke Zonderland en de tweelingzusjes Sanne en Lieke Wevers mee doen!

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button