Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Onderscheiding voor bejaarde held uit Nieuwolda

- advertentie -

Nieuwolda – Op maandag 13 juni a.s. reikt burgemeester Pieter Smit een bronzen legpenning namens de stichting Carnegie Heldenfonds uit aan de heer Manno Buiter, inwoner van Nieuwolda, vanwege moedig gedrag tijdens de ijzeldagen begin januari van dit jaar.

- advertentie -

Kind met slee in Termunterzijldiep
De 80-jarige inwoner uit het dorp Nieuwolda heeft op woensdag 6 januari 2016 een kind uit het water geholpen dat met zijn slee in het Termunterzijldiep was gegleden. Deze inwoner, de heer Manno Buiter, zag het voorval vanuit zijn woning gebeuren en is onmiddellijk naar buiten gerend om het kind uit het water te trekken.

Lees meer: Bejaarde held uit Nieuwolda redt kind uit Termunterzijldiep

Onderscheiding van Stichting Carnegie Heldenfonds
Het bestuur van het Carnegie Heldenfonds is van mening dat het daadkrachtig handelen van de heer Buiter, lopend over de beijzelde straat, voor hem niet zonder gevaar is geweest. Het risico op uitglijden met alle gevolgen van dien, was nadrukkelijk aanwezig. De heer Buiter is derhalve met gevaar voor eigen lijf voor de jongen in de bres gesprongen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button