Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Nieuw Convenant Binnenstad Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Maandag 6 juni werd het Convenant Binnenstad Winschoten 2015-2019 ondertekend. Het nieuwe convenant werd ondertekend door Peter Schulingkamp, Martin Schipper

- advertentie -

(respectievelijk voorzitter en secretaris van winkeliersvereniging Handel & Nijverheid), Arjan Kenter (voorzitter Koninklijke Horeca Naderland, afdeling Oldambt) en wethouder Ricky van den Aker namens de gemeente Oldambt. In de overeenkomst, zijn afspraken vastgelegd voor de periode tot en met 2019 ten behoeve van de Winschoter binnenstad.

Doel van het convenant
Anno 2016 zijn de rollen van ondernemers en de gemeente in belangrijke mate veranderd. Ondernemers hebben een steviger rol en meer verantwoordelijkheid gekregen bij het beheer en de ontwikkeling van de binnenstad. De drie partijen vinden meer dan ooit dat de regie rond de ontwikkelingen in de binnenstad nadrukkelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid is.

Doel van het convenant is dan ook om gezamenlijk krachten en middelen te bundelen ten behoeve van het ontwikkelen van de economie, aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de binnenstad. Winschoten wil zich (blijven) profileren als de tweede koopstad van de provincie: een gastvrije, attractieve binnenstad waar zowel bezoekers, bewoners graag verblijven en ondernemers goed zaken kunnen doen. Een centrum met een aantrekkelijke winkelbranchering met een goed en innovatief ondernemersklimaat zal resulteren in een positieve beleving van de bezoeker/consument.

Nieuw Centrumfonds
Met de ondertekening van het convenant is ook de oprichting van de Stichting Ondernemersfonds

Centrum Winschoten (SOCW) een feit. Deze stichting komt in de plaats van de Stichting Marketing Binnenstad Winschoten (SMBW) die wordt opgeheven. De statuten van SMBW sloten niet meer voldoende aan bij de doelen die de drie partijen zich voor de toekomst stellen. In het licht van de nieuwe reclamebelastingverordening wordt vooral de rol van de belastingbetaler versterkt met de oprichting van de nieuwe stichting.

Anders dan bij SMBW krijgt de gemeente Oldambt een adviserende en ondersteunende rol in de nieuwe stichting. SOCW zal zich onder meer inzetten voor de marketing en promotie van Winschoten als de regionale winkelstad. Maar ook voor het organiseren van aantrekkelijke, aansprekende evenementen en activiteiten, zoals de Nacht van Winschoten, RUN 100 km Ultraloop en het Tellerlikker Festival.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button