AlgemeenOp stap

Drakenbootrace op zondag 19 juni

- advertentie -

 Winschoten – Aanstaande zondag staat de Jachthaven van Winschoten wederom in het teken van een spetterende strijd. Dan vindt namelijk van 11:00 tot 15:00 uur de Oldambtster Drakenbootrace plaats! Kom, moedig de teams aan en beleef de spanning die hierbij komt kijken!

- advertentie -

Dit jaar zijn er 12 teams die een parcours van 200m afleggen en proberen de snelste tijd te laten noteren. De indrukwekkende drakenboten zijn gevuld met een professionele stuurman, een trommelaar en 8 peddelaars. De trommelaar geeft de slag aan die de peddelaars moeten hanteren om zo snel mogelijk door het water te scheren. Indrukwekkend zijn de boten door hun uiterlijk, een drakenkop- en staart maken dat het een aantrekkelijk spel is. Het geluid van de trommels maakt het spektakel compleet.

Een extra stimulans voor de deelnemers is de hoofdprijs van € 500,- dat ten goede kan komen aan een lokaal goed doel of een lokale (sport)vereniging. Ook is er een prijs voor de nummer twee beschikbaar gesteld van € 150,-. Maar onthoud: Meedoen en de onderlinge sportiviteit is ook hier belangrijker dan winnen!

Dit jaar is er ook op de kade weer van alles te beleven. Zo is er vooraf een warming-up, waar iedereen aan mee mag doen, verzorgd door Sport- en Gezondheidscentrum Ron Haans. Tussen de races door laten zij tevens demo’s zien. Uiteraard is er aan de kinderen gedacht: een groot kinderplein met onder andere een rodeostier, springkussen en een hindernisbaan zorgen ervoor dat zij zich geen moment vervelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button