AlgemeenOp stap

Xpeditie Blauwestad gaat weer los

- advertentie -

Blauwestad – De Xpeditie Blauwestad gaat weer van start. Na het succes van vorig jaar, komt er ook in 2016 weer een kampeerfestival, met theater, muziek en bizarre bouwwerken. Mensen kunnen kamperen op vrije kavels, niet alleen in tent of caravan, maar ook in fantasierijke bouwwerken. Het familiefestival speelt zich af bij Strand-zuid. Na het festivalweekend van 15 t/m 17 juli, kunnen mensen nog een week kamperen tot en met 22 juli.

- advertentie -

Het festival
Xpeditie Blauwestad is een echt familiefestival, waarbij er voor iedereen iets te ontdekken valt. Er zijn vrolijke bands en singersongwriters bij het kampvuur; met onder meer een optreden van Sandra van Nieuwland. En er zijn leuke voorstellingen voor jong en oud, met veel straattheater. Maar wat het festival anders dan anders maakt, zijn de bouwwerken. Dat begint meteen al bij de toegangspoort met een torenhoge raket van steigerbuizen. Daarnaast is ook het kleinste huis ter wereld te zien en is er aandacht voor ’tiny houses’, een trend om kleiner te gaan wonen. Met deze bijzondere bouwwerken, laat het festival zien, dat alles kan in Blauwestad.

Dat blijkt ook uit de activiteiten. Zo kan het publiek ontbijten op het Oldambtmeer of bouwen met mega-mikado. Ook is er een optreden van Govert Schilling (bekend van de Wereld Draait Door) die een lezing geeft over de ruimte. Op die manier zoekt het festival aansluiting bij het thema van de zandsculpturen die ook weer te zien zijn in Blauwestad. Er kan zelfs worden overnacht in een zandhotel.

Het festival duurt een weekend: van 15 t/m 17 juli, het eerste weekend van de zomervakantie. Daarna blijft de tijdelijk camping nog een week open. In Blauwestad is het comfortabel kamperen op ruime plekken. De bezoekers mogen zelf een droomkavel uitkiezen om hun tent of caravan te stallen. Ook een kunstzinnige slaapplek creëren, behoort tot de mogelijkheden. Ter inspiratie zet de organisatie vast een paar (te) gekke voorbeelden neer: van zandhotel tot watercamping.

Camping
De tijdelijke camping start op vrijdag 15 juli en duurt tot en met vrijdag 22 juli. Inschrijven kan via de website. De camping is voorzien van prima sanitair, dat goed schoon wordt gehouden, met douches, toiletten en afwasgelegenheid. De rijdende winkel komt de boodschappen bezorgen en het terras van brasserie Azzurro is op loopafstand. Het Oldambtmeer is ideaal voor watersportliefhebbers, maar lekker luieren kan ook. Het strand ligt voor de deur.

 

 

 

 

Zandsculpturen

Zomer in Blauwestad betekent ook: zandsculpturen. De metershoge kunstwerken worden gemaakt door een team van internationale carvers. Thema van dit jaar is: space. Van ET tot ruimtevaarthelden, alles wat met de ruimte te maken heeft. Dit jaar gaan de zandsculpturen ook de regio in. Ruimtewezens duiken op bij bedrijven in de omgeving van Blauwestad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button