AlgemeenGemeente

Eilanden Blauwestad verbonden, opening nieuwe brug

- advertentie -

Blauwestad – Op vrijdag 17 juni is de Vuurjufferbrug officieel geopend door gedeputeerde Staghouwer van de provincie Groningen en wethouder Swagerman van de gemeente Oldambt. Reinier Sijpkens met zijn Muziekboot gaf de ceremonie een muzikaal en theatraal tintje en betrok alle gasten op feestelijke wijze bij de opening.

- advertentie -

In Blauwestad is het afgelopen jaar gewerkt aan de bouw van de Vuurjuffer, een brug die eilanden in het woongebied De Wei met elkaar verbindt. De dam die eerder de eilanden met elkaar verbond is nu vervangen door deze brug. Met een doorvaarthoogte van 2.50 meter ontsluit de brug weer een nieuwe vaarroute op het Oldambtmeer en daarmee een extra schakel in het recreatieve netwerk van het Oldambt.

De Vuurjuffer is een bijzondere brug met een overspanning van 60 meter. Het slanke ontwerp van InVra Plus, met veel hout en ronde vormen, past goed in de natuurlijke omgeving van Blauwestad.

’s Avonds ziet de brug er spectaculair uit. Zodra de straatverlichting aan gaat geeft de moderne dim-bare ledverlichting die in de brugleuning verwerkt is, de brug een bijna sprookjesachtig uiterlijk.

De Vuurjuffer werd in 10 maanden tijd gerealiseerd. De theatrale openingsceremonie van de Vuurjuffer is tevens het startsein voor het Waterweekend Blauwestad op 18 en 19 juni en alvast een klein voorproefje van de Xpeditie Blauwestad van 15 t/m 17 juli.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button