AlgemeenSport

Bato-gymnasten pakken Zilver en Brons in Ahoy

- advertentie -

Winschoten/ Rotterdam – Afgelopen weekend werd de Fantastic Gymnastics gehouden in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam. De top van vele afdelingen van de KNGU kwamen in actie.

- advertentie -

De senioren ritmische gymnastes van GV Bato werden op 28 mei jl Nederlands Kampioen met hun knots oefening. En de pre-junioren wisten daar het brons te behalen met hun oefening met bal. Door deze goede resultaten werden ze uitgenodigd om mee te doen aan de Fantastic Gymnastics in Ahoy.

De pre-junioren waren onder de indruk van het grote evenement waar ruim 3.000 gymnasten aan meededen. Maar voor hun oefening waren de jonge meisjes zeer gefocust. Door de mooie uitvoering werden ze door de jury goed beoordeeld en mochten ze plaatsnemen op het grote podium waar ze de zilveren medaille kregen omgehangen.

De senioren van Bato waren even later aan de beurt en de spanning was vooraf zichtbaar, maar zodra ze de vloer op stapten straalden ze en genoten ze van hun deelname. De knots-oefening met vele moeilijke elementen verliep prima en ze verlieten de vloer onder een daverend applaus. Uiteindelijk was hun uitvoering voldoende voor een keurige derde plaats.

Na hun eigen optreden werd er natuurlijk nog bij andere disciplines gekeken en werden ook de olympische turntoppers gespot. Wat was het een geweldige ervaring om mee te doen aan zo’n groot evenement en als je dan ook nog met een medaille naar huis mag gaan, is toch een super afsluiting van het gymseizoen.

Wie ook graag eens kennis wil maken met Ritmische Gymnastiek kan mee komen doen van 16.30 – 17.30 uur in de gymzaal aan de Piet Heinlaan. Info via www.gv-bato.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button