AlgemeenOp stap

Gratis vervoer tussen centrum en Rosarium tijdens Groenmarkt

- advertentie -

Winschoten – Aanstaande zaterdag, tijdens de Groenmarkt, is het mogelijk om een uitstapje per koets te maken vanuit het centrum naar het Rosarium of juist vanuit het Rosarium naar het centrum. Tussen 11.00 en 16.00 uur pendelen twee koetsen om het half uur heen en weer. Dit ritje met paard en wagen wordt ter beschikking gesteld door de ondernemers in de binnenstad van Winschoten.

- advertentie -

Er zijn twee op- en afstappunten vastgesteld, namelijk één bij het gemeentehuis van Winschoten aan de Johan Modastraat en één bij de ingang van het Rosarium aan de Stikkerlaan. Afhankelijk van het aantal passagiers vertrekt hier iedere 20 tot 30 minuten een koets. Vanaf het Rosarium rijden paard en wagen over de Stikkerlaan, via de rotonde door de Langestraat om vervolgens naast het gemeentehuis in Winschoten tot stilstand te komen om mensen af te leveren in het centrum. Nieuwe passagiers kunnen vervolgens weer instappen en worden via de Burg. Schönfeldsingel, Gaslaan en Stikkerlaan weer afgezet in het Rosarium. Deze route vervolgt zich tot 16.00 uur. Het vervoer per paard en wagen is gratis!

De jaarlijkse Groenmarkt wordt dit jaar gehouden op zaterdag 2 juli en duurt van 10.00 – 16.00 uur. Tuinliefhebbers kunnen er terecht voor informatie, bloemen, planten, tuinmeubelen, tuinprikkers en noem maar op. De ambiance waarin de Groenmarkt wordt gehouden is natuurlijk prachtig. Maar liefst 320 verschillende rozen maken het Rosarium tot een trekpleister dat een bezoekje aan de rozentuin zeker een bezoekje waard maakt. De officiële opening van de Groenmarkt en het rozenseizoen wordt om 11.00 uur op het plein voor het Rozenpaviljoen door wethouder Ricky van den Aker verricht.

Foto’s: Wilko Smit/ OldambtNu.nl (Archief)

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button