AlgemeenGemeente

TDC Oldambt en Abiant Technische Vakopleidingen starten opleidingstraject

- advertentie -

Winschoten – Twaalf werkzoekenden van het Trainings- en Diagnosecentrum (TDC) Oldambt starten met een opleidingstraject binnen Rensel Metaal/Abiant Technische Vakopleidingen.

- advertentie -

Het opleidingstraject duurt één jaar. Het doel is de deelnemers te bemiddelen naar een baan in de metaalsector.

Praktijk gekoppeld aan opleiding
Het opleidingstraject bestaat uit twee fases van 26 weken. De eerste fase bestaat uit een driedaagse opleiding bij Abiant Technische Vakopleidingen, waar de deelnemers de basis van het vak aan de hand van theorie- en praktijkoefeningen leren. In de daaropvolgende fase gaan ze vier dagen per week praktijkervaring opdoen binnen de verschillende afdelingen van Rensel Metaal.

Mes snijdt aan twee kanten
Rensel Metaal wil de deelnemers een kans bieden op de arbeidsmarkt én de sector verzekeren van goede vakkrachten. Het TDC Oldambt biedt op deze manier werkzoekenden weer perspectief. Door dit leerwerktraject kunnen de werkzoekenden kwalificaties behalen en vaardigheden ontwikkelen. De deelnemers sluiten het opleidingstraject af met certificaten en diploma’s vanuit het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en Abiant Technische Vakopleidingen.

Uitstromen naar een betaalde baan
Tijdens voortgangs- en evaluatiegesprekken met de deelnemers worden vaardigheden en kwaliteiten in kaart gebracht. Het uiteindelijke doel is de deelnemers na afloop van het traject te bemiddelen naar een betaalde baan binnen de metaalsector. Rensel Metaal, Abiant Techniek, MF en het TDC Oldambt gaan zich tijdens en na het traject samen inzetten voor begeleiding naar die reguliere baan.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button