AlgemeenGemeente

Vier trainees aan de slag bij de gemeente Oldambt

- advertentie -

Winschoten – De gemeente Oldambt heeft in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen een traineepool ontwikkeld. Vier trainees zijn in dat kader vandaag bij de gemeente voor twee jaar aan het werk gegaan. Daarnaast volgen ze in die twee jaar een opleiding en werken ze aan een multidisciplinaire opdracht. Beide organisaties willen met het initiatief jonge talenten de kans geven carrière te maken bij de (lokale) overheid.

- advertentie -

Ook moet het initiatief bijdragen aan de verjonging van het personeelsbestand bij de gemeente Oldambt en zichtbaar maken dat het interessant is om te werken bij een gemeente. Pas afgestudeerden maken nog regelmatig een keuze voor een carrière buiten de overheid en baseren die keuze vaak op onterechte argumenten.

Opleiding
De jonge talenten gaan niet alleen maar aan het werk. Ze krijgen de komende twee jaar dat ze werken bij de gemeente Oldambt een opleiding, waarin ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Hiervoor heeft Oldambt de samenwerking gezocht met de Hanzehogeschool Professionals en Bedrijven. Deze samenwerking biedt mogelijkheden om kennis en kunde in te zetten in de regio.

Zo worden diverse lectoraten betrokken, waardoor ook onderzoekskennis wordt ingebracht. In de opleiding wordt ook aandacht besteed aan competenties die de trainees nodig zullen hebben bij het vervullen van een multidisciplinaire opdracht binnen een gemeentelijke organisatie. Het resultaat van de opdracht moet een oplossing bieden voor een actueel vraagstuk in de Oldambtster samenleving.

Verwonderen
De trainees moeten zich vooral ook verwonderen in de organisatie. Er verandert veel binnen de overheid en dat vraagt ook een andere manier van werken. Frisse jonge geesten kunnen dan helpen om mensen daar bewust van te maken.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button