Algemeen

Flixbus met ‘kilo’s coke’ vast bij de grens Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De Duitse douane heeft een Flixbus die donderdagmiddag onderweg was van Groningen naar Kiel aan de kant gezet bij de grensovergang met Bad Nieuwschans. Volgens inzittenden is een tas met daarin 17 kilo cocaïne aangetroffen. Voor zover bekend zijn geen aanhoudingen verricht.

- advertentie -

Flixbus-woordvoerster Rosa Donat bevestigt tegenover Dagblad van het Noorden dat de touringcar aan een controle is onderworpen. Ze kan niets zeggen over de vondst van cocaïne. ,,Onze prioriteit ligt bij de reizigers. We zijn druk bezig om er voor te zorgen dat de passagiers kunnen doorreizen of terug kunnen naar de plek waar ze zijn opgestapt. De mogelijkheid bestaat dat de passagiers een andere bus nemen.’’

De controle vond plaats op de parkeerplaats Bunderneuland, net over de grens in Duitsland. In totaal 42 reizigers zaten ongeveer drie uur vast. Ze stapten in in Amsterdam, Drachten of Groningen.

Miljoen euro straatwaarde
Mocht de douane inderdaad 17 kilo cocaïne hebben gevonden wat een reiziger verklaarde tegen Dagblad van het Noorden, dan heeft die partij drugs al snel een straatwaarde van ongeveer een miljoen euro.

Zowel de Nederlandse als Duitse politie kon een grote drugsvondst donderdagavond niet bevestigen omdat op dat moment nog geen informatie was gedeeld. Ook de marechaussee was niet op de hoogte, vooral omdat de controle plaatsvond op Duits grondgebied. De actie werd rond 18 uur beëindigd.

Foto: Politie Leer

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button