AlgemeenGemeente

Wethouder Broekhuizen onthult plaquette Gouden Gevel Prijs

- advertentie -

Winschoten – Maandag 26 september onthulde wethouder Laura Broekhuizen de plaquette van Gouden Gevel Prijs aan het pand van MS Mode, Langestraat 15 in Winschoten. MS Mode is de winnaar van de Gouden Gevel Prijs 2014-’15, de prijs voor het mooist gerestaureerde en gerenoveerde pand in de Winschoter binnenstad.

- advertentie -

Het is voor de zevende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Naast MS Mode waren Klooster Reizen (Langestraat 41) en het pand Langestraat 108 (voorheen Jan de Vries Kristal en Porselein) genomineerd.

Sinds 2007 kent de binnenstad van Winschoten periodiek de uitreiking van de Gouden Gevel. De Gouden Gevel prijs wordt uitgereikt aan de ondernemer van wie de voorgevel van het winkelpand in de binnenstad het mooist is opgeknapt en gerenoveerd. Deze prijs, in de vorm van een stijlvolle plaquette, werd indertijd ingesteld door de Stuurgroep Binnenstad Winschoten.

De Gouden Gevel prijs is bedoeld om ondernemers te stimuleren en enthousiast te maken om hun winkelpand te verfraaien en zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Immers, winkelstraten met fraaie winkelpanden dragen bij aan een aantrekkelijke binnenstad. Het uiterlijk van de winkelstraten hoort daar uiteraard ook bij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button