AlgemeenGemeente

Activiteiten in Winschoten wegens ‘Week van de Veiligheid’

- advertentie -

Winschoten – Van 10 tot en met 16 oktober 2016 is de Week van de Veiligheid, die in het teken staat van veiligheid voor ondernemers én inwoners. Veel gemeenten organiseren activiteiten om burgers en ondernemers te steunen in hun strijd tegen criminaliteit. Ook vinden er veel acties plaats tegen woninginbraak, fietsendiefstal, straatroof en overvallen.

- advertentie -

Ook de gemeente Oldambt doet mee met de Week van de Veiligheid. Op 12 oktober staan de Preventietruck Stop Woninginbraken, de Hennepcontainer en de Brandveilig Leven container van

10.00 uur tot 16.00 uur op het Israëlplein in Winschoten.

Preventietruck Stop Woninginbraken
De Preventietruck is een nieuw wapen van politie en de gemeenten in Noord-Nederland. Medewerkers van de politie geven uitleg en tips om inbraken te voorkomen. Door het treffen van preventiemaatregelen neemt de kans op een woninginbraak sterk af.

De Hennepcontainer
Hennep kweken een onschuldige hobby? Niets is minder waar. Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. Aan de hennepteelt zitten grote risico’s voor teler en de woonomgeving. Hennepkwekerijen kunnen overal worden ingericht, dus ook in uw buurt. Maar hoe kan een inwoner nu weten of er een kwekerij in uw buurt aanwezig is? Enexis is daarom met een Hennepcontainer op 12 oktober aanwezig.

De Hennepcontainer geeft u prima beeld van de professionaliteit waarmee tegenwoordig wordt geproduceerd ( kweektechnieken, beveiligingsmaatregelen, energiediefstal), maar ook de gevaarzetting in woonbuurten. De medewerkers van Enexis geven tekst en uitleg hoe inwoners een hennepkwekerij in hun buurt kunnen herkennen en wat inwoners in een voorkomend geval dienen te doen.

Brandveilig Leven container
Een van de gevaren van een hennepkwekerij in de eigen woonomgeving, is een grotere kans op brand. Daarom is ook de brandweer aanwezig met de Brandveilig Leven container. Daarin kunnen inwoners zelf ervaren wat brand in de eigen huissituatie kan betekenen. Daarbij zijn brandweer-medewerkers aanwezig om te informeren over maatregelen die inwoners kunnen treffen om de kans op brand te verkleinen en de overlevingskans bij brand te vergroten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button