AlgemeenKort nieuws

Nieuwe hekwerk voor hertenkamp in Scheemda vanwege vandalisme

- advertentie -

Scheemda – Op 17 oktober wordt er een begin gemaakt met de vervanging van het hekwerk bij het hertenkamp te Scheemda. Het oude hekwerk is zeker 40 jaar oud en hard aan vervanging toe.

- advertentie -

‘Er komen steeds meer gaten in die door de vrijwilligers weer gerepareerd moeten worden. Helaas moet er ook geconstateerd worden dat er de nodige vandalisme heeft plaats gevonden en nog steeds plaats vindt’. Meldt Aaltinus Timmer secretaris van het hertenkamp tegenover OldambtNu.nl. ‘Zo zijn er stukken gaas uit de afrastering geknipt.

‘Ook hebben zich in het voorjaar enkele tieners oneigenlijke toegang verschaft door over het hek te klimmen omdat ze de jonge hertjes en geitjes wilden aaien’

De druppel
Dit was voor het bestuur de bekende druppel om afgelopen voorjaar actie te ondernemen over vervanging. ‘Wij waren doodsbang dat er zich een toestand zou voor doen zoals in 2015 in Stadskanaal is gebeurd, waar alle herten op straat liepen. Iedereen weet hoe dat is afgelopen.’ meldt Aaltinus.

Hiervoor is uitvoerig overleg gevoerd met de Gemeente Oldambt. Mede door goed naar elkaar te luisteren, over de mogelijkheden en aanpak en constructieve gespreksvoering, is het nu al zover, dat op 17 oktober de werkzaamheden ten aanvang kunnen nemen.

De aannemer denkt 2 week nodig te hebben voor de vervanging en de afwerking. Het nieuwe hekwerk zal bestaan uit een z.g. staafmatten hekwerk. Dit materiaal is veel duurzamer en veel meer “hufterproef” als een gazen hekwerk.

- advertentie -

Maar voor het zover is, moeten er nog heel wat zaken geregeld worden. Allereerst zullen alle dieren er uit moeten. De herten en geiten gaan een aantal weken “uit logeren” en het pluimvee wordt op locatie op geborgen.

- advertentie - 

Het lijdt geen twijfel dat dit een flinke investering vergt en daarom is de Stichting ook blij met de hulp van de Gemeente Oldambt.

Maar voor de vrijwilligers van Stichting hertenkamp Scheemda liggen er ook vele andere werkzaamheden in het verschiet, die allemaal kosten met zich mee brengen.

Zo moeten de dakgoten vervangen worden, moet de bestrating om het gebouw heen opnieuw gelegd worden. Ook wordt de huidige betonnen vijverbak verwijderd en moet dus afgevoerd worden.

Vrijwillige bijdrage 
Mochten er bewoners in Scheemda de stichting middels een vrijwillige bijdrage willen ondersteunen, dan kan dat door bij Jumbo Scheemda het bonnetje van de aldaar ingeleverde flessen in een buis te deponeren. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de werkzaamheden en het in stand houden van het hertenkamp.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button