AlgemeenGemeente

Paspoorten en rijbewijzen: afhalen of thuisbezorgd?

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt moet, in navolging van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier, meer naar de burgers toe komen. Zo kan de afgifte van paspoorten, rijbewijzen en vergunningen thuis worden afgehandeld.

- advertentie -
Dat zegt de gemeenteraadsfractie van de Partij voor het Noorden (PvhN). Vijf jaar geleden wilde de partij dat ook al, maar toen waren de privacyregels strenger dan nu.

Experimenteren
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken maakte afgelopen week bekend dat gemeenten met thuis-afgifte van paspoorten mogen experimenteren. PvhN-fractievoorzitter Jan Nieboer is blij, maar daar hoeft het volgens hem niet bij te blijven.

‘Aanvragen van paspoorten, rijbewijzen enzovoort kan ook. We willen het gemeentehuis uit en dichter bij de mensen staan’, zegt Nieboer.

Vergrijzing
Volgens hem is daar bij de inwoners van Oldambt behoefte aan: ‘Met name met een steeds groter wordende vergrijzing. Ook is er een steeds grotere afstand tussen de gemeente en haar burgers.’

De PvhN wil graag dat de raad en het college een onderzoek naar de mogelijkheden start: ‘Dan weten we wat kan en hoeveel het kost, of eventueel oplevert’, zegt Nieboer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button