Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Terug naar de roaring sixties met The British Pop Invasion

- advertentie -

Winschoten – Hoewel veel van de jonge rockers van toen de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels hebben bereikt, blijft de muziek uit de jaren zestig onverminderd populair. Elke generatie komen er nieuwe fans bij van bands die niet meer bestaan, maar een plek hebben gekregen in het collectieve geheugen. The British Pop Invasion tovert voor het vierde jaar de theaterzaal om tot poptempel om de sixties opnieuw te beleven. John Healy, muzikant, schrijver en regisseur van de concerten komt weer terug met een muzikale ode aan de grote popartiesten van weleer.

- advertentie -

Veertigduizend bezoekers

Healy is het brein achter de succesformule The British Pop Invasion. Een live jukebox met hits uit de jaren zestig die de bezoekers weer meeneemt naar de gouden tijd uit de Britse popmuziek. ‘Inmiddels hebben meer dan veertigduizend mensen de voorstellingen gezien. Dat doet toch wat met je. Elk jaar proberen we weer te groeien. Met nieuwe dingen te komen.’

Roaring Sixties

2016 was een rampjaar voor de popmuziek. Ook legendes hebben niet het eeuwige leven. Toch zal de muziek altijd blijven bestaan en worden geëerd bij de The British Pop Invasion.

‘De legendes van toen raken we langzaamaan kwijt’, vertelt John. ‘Tijdens de show staan we ook stil bij de artiesten die niet meer onder ons zijn.’

Top 40

‘De sixties hebben een bepaalde magie’, gaat Healy verder. De muziek is altijd populair gebleven. Generatie op generatie wordt grootgebracht met muziek van de Beatles en de Stones. In Engeland startte de radiopiraat Radio Caroline in 1964 met het uitzenden van Britse pophits. Op het hoogtepunt had het station meer luisteraars dan BBC.

Ook in Nederland was de popinvasie niet te stoppen. De Britse dominantie werd op 13 augustus 1966 met Karin Kent’s ‘Dans je de hele nacht met mij’ slechts één week doorbroken in de Veronica Top 40. En nog steeds hoor je elke dag muziek uit de jaren zestig op de radio.’ ‘Zou over vijftig jaar onze huidige generatie muzikanten nog steeds dagelijks gedraaid worden?’ John weet het niet. ‘De tijd zal het leren.’

Of je nu zeventien bent, of zeventig; de muziek uit de jaren zestig blijft legendarisch. Geniet van de oude hits, vergeten classics en nieuwe bewerkingen tijdens de wervelende tributeshow The British Pop Invasion op 4 november in De Klinker in Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button