AlgemeenGemeente

Geveke Bouw wil los met woningbouw in Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Het woonproject in het Havenkwartier van Blauwestad gaat definitief door. Inmiddels zijn er elf woningen verkocht en vindt Geveke Bouw dat voldoende om met de bouw van het wooncomplex te beginnen, dat meldt RtvNoord.

- advertentie -

In het Havenkwarter komen 36 woningen in de goedkopere sector. Directeur Harry Leggedoor van Geveke is opgetogen over de bouwplannen.

‘Ook een keer goed nieuws voor Blauwestad. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Elke week verkopen we vier woningen. De belangstelling blijft groot en de daarom hebben we besloten te beginnen met de bouw.’

Commotie
Niet iedereen is blij met de komst van het wooncomplex aan de boorden van het wooncomplex. De plannen veroorzaakten vele commotie in de Groninger politiek. Een aantal Oostgroningse gemeenten, waaronder Pekela, vindt het hoogst merkwaardig dat er in Blauwestad van de provincie goedkopere woningen mogen worden gebouwd.

In andere dorpen in de omgeving zijn die goedkopere huizen veel harder nodig dan in Blauwestad, denken ze. Omdat er maar een beperkt aantal gebouwd mag worden, komen dat soort huizen daar dus niet meer.

Voordelen
Leggedoor ziet voordelen in de commotie die ontstaan is over het project. ‘Ik denk zelfs dat het positief heeft gewerkt voor de verkoop. Er werd zoveel over gesproken. Maar als ik eerlijk ben, kan ik het missen als kiespijn.’

- advertentie -

De eerste fase van de bouw behelst 36 woningen. Leggedoor hoopt op een tweede fase. Maar zover is het nog lang niet. Daarvoor moet eerst de eerste fase worden doorlopen en moet er opnieuw een appeltje worden geschild met de politiek. Of dat lukt? ‘Het is niet aan mij, het woord daarover is aan de politiek’, aldus Leggedoor.

- advertentie - 

Als alles goed gaat wonen komende zomer de eerste mensen in het nieuwe complex aan het Oldambtmeer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button