AlgemeenGemeente

Geen extra raadsvergadering over huishoudelijke hulp

- advertentie -

Winschoten – Er komt woensdag geen extra raadsvergadering over de kwestie rond de huishoudelijke hulp in de gemeente Oldambt. Dat bleek dinsdagavond tijdens de commissievergadering, dat meldt RtvNoord.

- advertentie -

Lees meer: Extra raadsvergadering wegens aanbesteding huishoudelijke hulp

Die extra vergadering zou er komen omdat er felle tegenstand is tegen de aanbestedingsplannen voor de huishoudelijke hulp. Die huishoudelijke hulp wordt nu uitgevoerd door zorgbedrijf Oosterlengte. Die kan niet meedingen in die aanbesteding omdat er dan te weinig geld zou worden verdiend. Met alle gevolgen voor de honderden medewerkers.

Meer tijd
De vergadering gaat niet door omdat de gemeenteraad meer tijd nodig heeft om alles zorgvuldig te kunnen behandelen. Daarom komt de kwestie nu in de eerstkomende reguliere raadsvergadering op de agenda.

Lees meer: Thuiszorgmedewerkers bestormen raadzaal voor baanbehoudInformeren
De komende weken gaat het gemeentebestuur het personeel van Oosterlengte ook informeren hoe de vork precies in de steel zit.

Actie
Maandag voerden circa tweehonderd medewerkers van Oosterlengte actie tegen het voornemen van Oldambt om de huishoudelijke hulp aan te besteden.

- advertentie -

Foto: Jos Hensens/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button