AlgemeenCultuur

Ubbo Emmius wint 1e prijs op Eenakterfestival De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Cultuurhuis De Klinker organiseerde op zaterdag 19 november 2016 de eerste editie van een bijzonder en uniek theaterevenement: Eenakterfestival De Klinker. Het Ubbo Emmius ging met de eerste prijs naar huis! Zij namen het op tegen volwassen amateurs van toneelverenigingen als Vooruitgang Nieuwolda, Dindua Westerlee, VIP Veelerveen en het Winschoter Schooltheater. Dertien leerlingen van de richting Theater & Dienstverlening speelden het stuk “Dat is nog een geheim” onder regie van theaterdocent Wendy Viel.

- advertentie -

In het stuk zien we een schoolklas waarbij iedere leerling wel een geheim met zich mee draagt. Het personage Merel, dat opzoek is naar haar biologische vader, vormde de rode draad door de voorstelling heen. De jury bestond uit juryvoorzitter Jacques d’Ancona en juryleden Leo Hegge en Cora Overbeek. Volges de jury gebruikte het Ubbo Emmius alle facetten van het theater. De gehele speelvloer werd benut en de manier waarop licht en geluid werden ingezet versterkte het geheel. Een voorstelling waarin er weinig woorden nodig waren en er veel met beelden en handelingen werd gezegd. Ook prees de jury de zeer vakkundige regie.

Voor veel leerlingen was het de eerste keer dat zij op een groot podium stonden, dus ze waren ontzettend blij om de eerste plaats te behalen. Als prijs mag het Ubbo Emmius een voorstelling in de Rabozaal van de Klinker maken, dus u kunt spoedig meer van deze groep zien en horen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button