AlgemeenKort nieuwsSport

Regio: Nieuwe routes voor Oudejaarsloop Blijham

- advertentie -

(Regio) Blijham – Op Oudejaarsdag, zaterdag 31 december a.s. wordt in Blijham voor de 37e keer het startschot gegeven voor de Valkema Sport Oudejaarsloop. De loop wordt georganiseerd door AV Aquilo uit Winschoten in samenwerking met voetbalvereniging ASVB uit Blijham en is tevens de laatste loop van het Schutrups Loopcircuit 2016.

- advertentie -

Vernieuwd parcours
Naast een wedstrijd over 21,1 km (halve marathon) kan er ook worden gekozen voor trimlopen over 21,1, 14, 10 en 5 kilometer. Het parcours van de 10 en 14 kilometer is dit jaar vernieuwd!

De 10 en 14 kilometer volgen nu deels het parcours van de halve marathon, waardoor de deelnemers aan deze afstanden nu ook door onder andere de Wedderbergen komen en het natuurgebied De Gaast. Daarnaast voert de 14 kilometer de deelnemers ook door de pas gereconstrueerde dorpskern van Wedde.

Het parcours voor de 5 kilometer en de halve marathon is niet gewijzigd.

routekaart2016

Aangepaste starttijden
Vanwege het aangepaste parcours is ook de startvolgorde aangepast. De halve marathon gaat om 12.00 uur van start. Voor de 10, de 14 en de 5 kilometer klinkt het startschot om 12.05 uur.

Start en finish zijn op het parkeerterrein bij de accomodatie van ASVB aan de Raadhuisstraat in Blijham. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur in de sporthal achter de kantine van de voetbalvereniging. De inschrijving sluit een half uur voor de start. Kom dus op tijd!

Deelname kost 8 euro. Leden van de Atletiekunie betalen 7 euro en de jeugd t/m 17 jaar kan voor 4 euro deelnemen aan de trimlopen.

Na afloop van de loop, rond 14.30 uur, zullen niet alleen de prijzen worden uitgereikt aan de winnaars van de Oudejaarsloop, maar ook de eindprijzen van het Schutrups Loopcircuit.

Hazen
AV Aquilo zet ook dit jaar weer hazen in. Dit zijn mensen die de halve marathon op een bepaalde snelheid lopen. Wil je een bepaalde tijd lopen dan kun je bij zo’n haas in de buurt blijven.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op internet: http://www.avaquilo.nl https://www.loopcircuit.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button