AlgemeenIncidentenKort nieuws

112Kort: Auto’s botsen op A7 bij Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Op de A7 ter hoogte van Scheemda zijn donderdag tegen het einde van de middag twee auto’s met elkaar in aanraking gekomen. Bij zo’n ongeval is de noodzaak om de A7 zo snel mogelijk verkeersveilig te krijgen, bij zo’n dergelijk ongeval word er een Incident Management opgestart.

- advertentie -

Wat is Incident Management?
Incident Management is het geheel aan maatregelen die beogen de weg zo snel mogelijk voor het verkeer vrij te maken nadat een incident heeft plaatsgevonden. Daarbij rekeninghoudend met de verkeersveiligheid, de behartiging van belangen van mogelijke slachtoffers en de beheersing van de ontstane schade.

Onder incidenten vallen naast ongevallen, ook pechgevallen, achtergelaten voertuigen, ‘kijkersfiles’, afgevallen lading en andere onvoorziene situaties zoals loslopende koeien, die de doorstroming van het verkeer verstoren.

Samen slagvaardig
Incident Management staat synoniem voor veiligheid en samenwerking en is ondertussen uitgegroeid tot een breed samenwerkingsverband tussen meerdere publieke en private partijen.

IM-wegennet
Incident Management vindt niet plaats op alle wegen in Nederland. Er zijn zogeheten IM-wegen aangesteld, bestaand uit alle rijkswegen, diverse provinciale wegen (of delen ervan) en verschillende gemeentelijke wegen (of delen ervan).

Foto’s: OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button