AlgemeenNieuwsoverzichtPolitiek

VCP: ”IJsbaan Winschoten gesloten, dat kan toch niet zo zijn!?”

Winschoten – De VCP fractie heeft een bezoek gebracht aan de ijsbaan te Winschoten na te horen te hebben gekregen dat de ijsbaan niet meer naar behoren functioneert. ”Uitleg van de ijsmeester heeft ons geleerd dat de baan als het ware schuin afloopt naar de binnenkant doordat men in het midden van de baan een fietscrossbaan heeft aangelegd en aan de buitenkant er om heen een skeelerbaan.” verteld Engel Modderman.

- advertentie - 

Het gevolg is dat de baan niet meer vlak ligt en als zodanig er aan de binnenkant 16 cm water gepompt moet worden terwijl dat aan de buitenkant 5 centimeter is. Hierdoor kan de baan niet naar behoren functioneren. Wanneer de baan vlak zou zijn en er vijf centimeter water in zijn geheel op de baan wordt gepompt zou de baan in prima staat gemaakt kunnen worden.

Nu is dat niet het geval omdat men er geen laagje water over kan sproeien om een mooie baan te krijgen. Immers wanneer een baan schuin naar binnen afloopt zou het ijs aan de binnenkant breken en is de baan niet meer bruikbaar.

Het gevolg is dan ook dat de baan nog steeds niet open kan en kon voor de schaats(t)ers die er graag gebruik van zouden willen maken. In de omgeving zij ijsbanen inmiddels open behalve in Winschoten. ”Dat kan toch niet zo zijn” aldus Modderman.

Raadsvragen namens de VCP:
1 Is uw college bekend met genoemd probleem? Zo ja, is de gemeente bereidt om de baan samen met de vrijwilligers vlak te maken zodat er overal 5 centimeter water op de baan gepompt kan worden en alszodanig ook de inwoners van Winschoten de nodige schaatspret kunnen beleven?

2 Zo nee, zou uw college contact kunnen opnemen met de ijsvereniging te Winschoten en proberen om samen naar een oplossing te zoeken voor genoemd probleem?

Foto: Youtube (Archief)

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button