Algemeen

Provincie draagt bij aan ontwikkeling lichtere windmolen

- advertentie -

Winschoten – Het bedrijf Mega Windforce BV uit Winschoten krijgt van de provincie Groningen een bijdrage van ruim 126.000 euro voor het bouwen en testen van een prototype voor een nieuwe windmolen. De nieuwe windmolen is ontworpen door Mega Windforce. Deze windmolen is veel lichter dan de reguliere windmolens en kan het dubbele aan vermogen leveren. In dit project wordt een eerste prototype gebouwd en getest.

- advertentie -

De windmolens die op dit moment worden gebouwd zijn relatief zwaar, duur en vragen veel onderhoud. Deze windmolens kunnen niet goed concurreren met andere vormen van energie, en blijven daarom nog afhankelijk van energiesubsidies. Mega Windforce heeft op de tekentafel een volledig nieuw type windmolen ontworpen en hier patent op aangevraagd.

Prototype
Nu is het tijd voor de volgende stap. In Groningen wordt een eerste prototype gebouwd en getest om daarmee aan te kunnen tonen dat het ontwerp van de tekentafel ook in de praktijk werkt en het verwachte rendement oplevert. Als de nieuwe windmolen van Mega Windforce werkt, levert dit veel voordelen op. De windturbines zijn lichter, slijten minder snel, geven geen geluidsoverlast en leveren jaarlijks meer energie op dan de huidige windmolens. Dit zorgt ervoor dat subsidies voor windenergie niet meer nodig zijn en de windturbines veel lager kunnen blijven. Als de proef met de windmolen slaagt, levert dit naar verwachting tien banen op.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button