AlgemeenGemeente

Studenten Wageningen Universiteit op bezoek in Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Vanaf eind maart tot begin mei van dit jaar gaan ongeveer vijftig studenten van de universiteit van Wageningen op bezoek in de gemeenten Bellingwedde en Oldambt. Het gaat om studenten landschapsarchitectuur. In opdracht van de provincie Groningen en de gemeenten Bellingwedde en Oldambt bedenken zij, in het kader van hun studie, plannen voor de toekomst van het landschap in Oost-Groningen.

- advertentie -

Tijdens hun studieopdracht ervaren en ontdekken de studenten waarom het landschap eruitziet zoals het eruitziet en wat de geschiedenis van dat landschap is. Daarnaast maken zij kennis met de verschillende landschapstypen in Bellingwedde en Oldambt en voor welke opgaven en uitdagingen de regio nu staat. Vervolgens bedenken zij plannen voor de toekomstige (her)inrichting van het landschap in de regio. De plannen hoeven niet daadwerkelijk uitvoerbaar te zijn. Het gaat erom dat studenten leren om hun eigen aanpak, visie en plan te ontwikkelen.

Natuurgetrouw
De opdracht voor het regionaal landschapsontwerp is in eerste instantie bedoeld om het vak van landschapsarchitect te leren. Om de werkelijkheid zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen, nemen de provincie Groningen en de gemeenten Bellingwedde en Oldambt de rol van opdrachtgever op zich. Als er bruikbare plannen uit de opdracht komen, worden deze mogelijk gepresenteerd aan de inwoners van Bellingwedde, Oldambt en overige belangstellenden. Alle studenten en docenten zijn in de week van 20 maart en de week van 10 april in Groningen. Mocht u een groep studenten tegenkomen, dan is de kans groot dat zij enkele vragen voor u zullen hebben. De lokale kennis wordt door hen enorm gewaardeerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button