AlgemeenRegionaal nieuws

Alle Groninger molens in rouwstand als stil eerbetoon

- advertentie -

Winschoten – Wellicht is het opgevallen, de wieken van de molens in Groningen stonden vandaag in rouwstand. Dit was te herkennen aan de wieken, deze staan niet helemaal in het midden en de onderste wieken staat iets na rechts. Dit is gedaan uit eerbetoon aan Kees van der Horst uit Scheemda. Dit meldde RtvNoord dinsdagochtend op hun website.

- advertentie -

Van der Horst overleed op 27 februari 2017 op 86-jarige leeftijd. Hij was jarenlang bestuurslid van de Molenstichting Oldambt, secretaris van de Vereniging Vrienden Groninger Molens en redacteur van het molentijdschrift de Zelfzwichter.

Speelgoedfabriek Hoza
De Scheemder molenman was een kenner van de Zaanse molens, de molens uit de streek waar hij geboren werd. Van der Horst was samen met zijn broers tientallen jaren eigenaar van speelgoedfabriek Hoza, dat staat voor Van der Horst Zaandam. Het Scheemder bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot internationaal vermaard producent van rolcontainers.

Vandaag gecremeerd
Met de rouwstand gaven de Groninger molenaars een stil eerbetoon aan een stille kracht. Kees van der Horst is vandaag (dinsdag) herdacht in het Yarden-crematorium in Stad.

Bron: RtvNoord
Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button