AlgemeenKort nieuws

Roggeveld Fietsen schenkt fiets aan ‘De Oude Gieterij’

- advertentie -

Midwolda –  Begin 2013 heeft ‘De Oude Gieterij’ haar deuren geopend. Het is een lunchroom met cadeauwinkel, gevestigd in het sfeervolle Midwolda,  waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken. Ze leren er veel, hebben een zinvolle dagbesteding, staan (beschermd) midden in de ‘gewone’ wereld. De klanten zullen er bijzonder hartelijk worden ontvangen, genieten van goede kwaliteitsproducten voor een schappelijke prijs en dat alles in een bijzonder gezellige en gemoedelijke sfeer.

- advertentie -

De Oude Gieterij is een bijzondere winkel. Ze streeft naar originaliteit en kwaliteit en verkoopt naast zelfgemaakte woonaccessoires, ook speelgoed, huishoudelijke artikelen en sieraden. Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid om rustig een eenvoudige lunch te nuttigen of om te genieten van een kopje koffie met gebak. Verder verzorgen de cliënten voor u een over heerlijke High Tea.

De winkel is van grote betekenis voor de mensen die er hun dag doorbrengen. De Oude Gieterij blijkt elke keer weer een plek te zijn waar integratie van mensen met een verstandelijke beperking op haast natuurlijke wijze verloopt. Het werk dat gedaan wordt is zinvol. Mensen uit het dorp komen er graag. Vrijwilligers helpen waar nodig.

Fietsproject
Tijdens de dagbesteding kwam een cliënt op het idee om een oude fiets op te pimpen met vingerhaak garen. De begeleiding deed daar vervolgens een schepje boven op en kwam op het idee om de fiets dan per opbod te verkopen en zo het geld aan een goed doel te geven. De cliënten vonden het helemaal geweldig begonnen direct op marktplaats te kijken e.d. Na een bericht op facebook melde zich rijwielhandel Roggeveld uit Scheemda.

Eerste lustrum
Roggeveld is al weer 5 jaar actief in Scheemda en heeft dit jaar haar eerste lustrum. Ook is Roggeveld tweewieler winkel van het jaar 2017 van de provincie Groningen. Als kroon op het werk van Roggeveld gaan ze ook nog verhuizen naar het centrum van Scheemda. Roggeveld fietsen gaat zich namelijk vestigen in het leegstaande pand van de Aldi.

Lees ook: Fietsenzaak Roggeveld wint prestigieuze prijs in jubileumjaar

Het is geweldig om zo samen te kunnen werken als dagbesteding en middenstand. Op deze manier leveren we een mooie bijdrage aan de samenleving in het Oldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button