Algemeen

Brandweer Oldambt voorzien van nieuwe brandweerhelmen

- advertentie -

Oldambt – Alle brandweerposten in Groningen krijgen nieuwe helmen, waaronder de brandweer van Oldambt.

- advertentie -

De vorige helmen waren wit, met nadruk op waren. Door de inzetten is de helm bij de meeste brandweerlieden verkleurd door de warmte. De Veiligheidsregio Groningen heeft gekozen voor rode helmen met een doorzichtig vizier.

Op de vraag waarom rood? ‘Groen en geel worden al gebruikt door andere hulpverleningsdiensten, wit wordt snel vuil en verkleurd bij warmte. De rode helm is goed te reinigen en hiermee vallen de hulpdiensten van elkaar te onderscheiden.’ aldus de brandweer Groningen.

Lang traject
Na een lang traject van de Veiligheidsregio Groningen worden alle helmen nu gefaseerd vervangen. Samen met de technische dienst en MSA zijn alle helmen op maat gemaakt en hebben ze instructie ontvangen over het vervangen van een aantal onderdelen in het kader van ‘Schoon werken’.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button