AlgemeenIncidenten

Zoektocht Jolanda: ‘We graven laagje voor laagje’ (update)

- advertentie -

Zuidbroek – De politie heeft in de omgeving van Muntendam een zoektocht  gehouden naar de vermiste Jolanda Meijer uit Groningen. Jolanda Meijer wordt sinds 1998 vermist en het vermoeden bestaat dat ze ligt begraven bij een hoogspanningsmast in de omgeving van Muntendam.

- advertentie -

Update: De politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben de zoekactie naar Jolanda gestaakt. Er is niks gevonden.

Opsporing verzocht
De tips zijn na een uitzending van het televisieprogramma opsporing verzocht bij de politie binnen gekomen en op basis van deze informatie werd er gezocht naar het lichaam.

Winschoten
In augustus 2006 hield te politie al een groot onderzoek in nieuwbouwwijk, Kloostervallei. Dit zonder resultaat. Evenals de andere plekken waar de politie zocht.

Het cold-case team van de politie heeft in Winschoten tevergeefs naar een stoffelijk overschot gezocht. Volgens een anonieme tipgever zou er een lichaam van een ‘vermiste vrouw’ begraven liggen in een dierenweide in de nieuwbouwwijk Kloostervallei.

Beloning
In 1999 looft justitie een beloning uit van 25.000 gulden voor de tip die leidt tot de verblijfplaats of informatie over het lot van Meijer. De beloning wordt later bijgesteld en verhoogd tot 15.000 euro.

- advertentie -

De politie werkt samen met onder meer Nederlands Forensisch Instituut (NFI). ‘We zijn vanochtend gaan graven, laagje voor laagje. Alles gebeurt onder toeziend oog van een archeoloog van het NFI’, vertelt politiewoordvoerder Natalie Schubart tegenover RtvNoord.

Politie en NFI bekeek eerder deze middag hoe het verder moet. ‘We moeten beslissen of we de grond nog een keer scannen met de grondradar of dat we nog een laagje afgraven’, zei Schubart.

- advertentie - 

Foto’s: Marcel Klip/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button