AlgemeenKort nieuwsSport

Roy Broekema 1e op de Saen Rollertrophy in Zaandam

Zaandam/ Winschoten – De Saen Rollertrophy is een internationale kunstrijwedstrijd, welke het afgelopen weekend in Zaandam werd gehouden. Meer dan 115 deelnemers uit 7 verschillende landen als Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Spanje en Italië namen het in de verschillende categorieën tegen elkaar op.

- advertentie - 

Roy Broekema, lid van de Winschoter kunstrolschaatsvereniging Rollingteam Noord kwam uit in de categorie Vrijrijden Jeugd Heren. Hij nam het daarbij op tegen een geduchte tegenstander uit Italië. Binnen het kunstrolschaatsen behoren de zuid Europese en zuid Amerikaanse landen tot de absolute top!

Roy reed zaterdag een nette korte kür, maar de jury vond zijn tegenstander iets beter. Zondag reed Roy echter een hele sterke lange kür, welke zowel in de A- als de B-waardering werd beloond met mooie cijfers in de 8. Daarmee versloeg hij dan ook zijn Italiaanse tegenstander en behaalde op zijn eerste internationale wedstrijd van dit seizoen een verdiende 1e plaats!

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button