AlgemeenGemeente

Oldambt richt zich op gezondheid inwoners

- advertentie -

Oldambt – “Tijd om het roer om te gooien.” Oldambt gaat een tijd tegemoet waarin de gemeente zich met positieve aandacht richt op een langdurige gezonde leefstijl van haar inwoners.  Al in 2015 riep het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gemeenten op om nieuwe voornemens rondom de lokale gezondheid vast te stellen. Naar aanleiding van deze oproep is een positieve gezondheidsnota 2017-2020 opgesteld. Deze gezondheidsnota wordt op 29 mei in de raad behandeld. Nieuw beleid met positieve insteek.

- advertentie -

Gezondheid is een thema van alle tijden. In het nieuwe beleid is positieve gezondheid de insteek. Huidige en nieuwe initiatieven worden verder ontwikkeld door samenwerkingsrelaties te versterken met ketenpartners, inwoners en buurtgemeenten. Daarin bundelt de gemeente kennis, kunde en de eigen regie van inwoners. Wethouder Bard Boon is voorstander van duurzaam beleid.

Op dit moment heeft hij zorgen of de inzet op goede voeding en beweging voldoende vruchten afwerpt. Binnen de zeven jaar dat hij wethouder is, ziet hij een geringe vooruitgang: “De inzet van ons allemaal is groot, maar laten we de opbrengsten zichtbaar maken en monitoren. Het is dus tijd om het roer om te gooien. Met deze nota gaan gemeente en instanties gezamenlijk werken aan een gezonde levensstijl voor de inwoners in het Oldambt”.

Gezamenlijke doelen
De Oldambster samenleving kenmerkt zich steeds meer door een sterke wil van mensen om initiatieven samen te brengen. Natuurbeleving, historie, kalmte, glooiende velden en aandacht voor de mentaliteit van mensen zijn kernwaarden om gezondheid in Oldambt een plek te geven. De gemeente Oldambt ziet dat oog voor de omgeving van mensen als voedingsbodem dient om een gezonde leefstijl aan te nemen. Het stimuleren van goede voeding en voldoende beweging brengt mensen samen en biedt toekomstperspectief.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button