AlgemeenKort nieuwsSport

13-Jarige Kyra van Driel uit Heiligerlee Gronings sneldamkampioen

- advertentie -

Heiligerlee – De 13 jarige Kyra van Driel uit Heiligerlee is vrijdagavond Gronings Kampioen sneldammen bij de aspiranten geworden. Klokslag half vijf begonnen de 25 benjamins, welpen, pupillen en aspiranten in één groep aan 7 ronden “Zwitsers” systeem.

- advertentie -

Dit alles speelde zich af in het Kostverlorenkwartier in de Groningse wijk Kostverloren, onder een speeltempo van “Fischer 5 + 5”. Kampioen werden achtereenvolgens bij de benjamins: Maurice Pool uit Groningen, welpen: Gerard Kramer uit Groningen, pupillen: Sander Staal uit Groningen en aspiranten: Kyra van Driel uit Heiligerlee. De kampioenen zijn tevens gerechtigd deel te nemen aan het NK sneldammen op zaterdag 10 juni in het Nationaal Denksport Centrum “Den Hommel” in Utrecht.

Oost Groningen was vertegenwoordigd met de Kyra van Driel (13) uit Heiligerlee, Demi Peters (11) uit Bad Nieuweschans, Dylano Stoter (11) uit Bad Nieuweschans en Jona Bos (8) uit Wedderveer. Jona werd 5e bij de welpen. Bij de pupillen legden Dylano en Demi respectievelijk beslag op de 8e en 5e plaats. Eerstejaars aspirant Kyra van Driel zette bij de aspiranten de kroon op haar werk met de Groningse titel.

Het toernooi stond onder leiding van Danny Staal van Damgenootschap Het Noorden uit Groningen. De prijzen werden na afloop uitgereikt door Gerald Wolff uit Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button