AlgemeenSport

BATO gymnasten pakken Nederlandse titel

- advertentie -

Winschoten/ Burgum – Op zaterdag 13 mei werd de Landelijke Finale gehouden voor de Ritmische Gymnastiek Groepen C-lijn. In het Friese Burgum kwamen twee teams van GV BATO uit Winschoten op de wedstrijdvloer in actie. Elk team wist zich tijdens de plaatsingswedstrijden met twee oefeningen te plaatsen voor deze finale.

- advertentie -

Het pre-junioren team van Bato wist van te voren dat er kansen waren op een podiumplaats. Tijdens de plaatsingswedstrijden wisten Mette Blik, Lynn Strehl, Linde Dekker en Britt Scholte namelijk ook al twee keer het podium te bereiken. Maar nu tijdens een landelijke finale moest alles perfect gaan om voor de titel in aanmerking te komen. De meiden waren hun zenuwen goed de baas en wisten te pieken met hun hoepel-oefening. Mooie samenwerking, gecombineerd met lenigheid en een mooie choreografie, resulteerde in een zeer verdiende eerste plaats en dus Nederlands Kampioen!

Met hun tweede oefening deden ze het wederom uitstekend en mochten ze, met een minimaal verschil op nummer één, het zilver mee naar Winschoten nemen. Het senioren-team liet ook zien goed te hebben gewerkt de afgelopen weken. De beide oefeningen werden naar kunnen uitgevoerd. Maar aangezien ze de allerjongste deelnemers zijn in hun klasse en het deelnemersveld enorm groot was, wisten ze dat het podium nu nog niet haalbaar was. Maar desalniettemin kunnen de gymnasten tevreden terug kijken op een mooi sportief NK.

De beide groepen staan onder geroutineerde leiding van Jetty Schuringa en zij wordt geassisteerd door jury-lid Wendy van Oosten. Een super duo die elk jaar weer een mooi resultaat weet te behalen met de ritmische gymnasten van Bato!

Door deze mooie resultaten mogen de gymnasten nogmaals hun oefening draaien tijdens het grote Fantastic Gymnastics Evenement van de KNGU in Ahoy Rotterdam op 18 juni. Aan dit evenement zullen o.a. olympisch kampioen Sanne Wevers, Europees kampioen Eythora Thorsdottir en alle andere nationale turntoppers en mee doen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button