AlgemeenCultuurRegionaal nieuws

Fenniek Jager wint landelijke voorleeswedstrijd Read2Me!

- advertentie -

Winschoten/ Nieuwegein – Fenniek Jager van het Ubbo Emmius uit Winschoten heeft zaterdag 13 mei de landelijke voorleeswedstrijd Read2Me! gewonnen. Na een spannende finale in Nieuwegein mocht ze zich Brugklas Voorleeskampioen 2017 noemen.

- advertentie -

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers en werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. De afgelopen maanden hebben meer dan 1.000 brugklassers het tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. De elf o

vergebleven provinciale voorleeskampioenen gingen op zaterdag 13 mei met elkaar de strijd aan in Theater De Kom in Nieuwegein.

Fenniek Jager uit Winschoten wist met het boek ‘Als slavin geboren’ van Marian Hoefnagel de jury te overtuigen van haar voorleestalent. De vakjury bestond dit jaar uit schrijfster Maren Stoffels, YouTuber Rijk Hofman en Juan Khalaf, beste bibliothecaris van Nederland 2016. De publieksprijs ging naar Ivy Tellier van het Maerlant-Lyceum in Den Haag.

Read2Me!
Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van alle schooltypen. Met de wedstrijd laat Stichting Lezen en de Bibliotheek zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door het programma Kunst van Lezen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button