Regionaal nieuws

Obs De Wiekslag winnaar ANWB verkeersplein

- advertentie -

Blijham – Elk kind veilig op de fiets. Daar gaan ze voor bij de ANWB. Maar om echt goed te leren fietsen moeten kinderen meters maken in het verkeer. En het liefst zo veilig mogelijk. Daarom heeft het ANWB Fonds de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ ontwikkeld. In iedere provincie tovert de ANWB één schoolplein om tot een verkeersplein, zodat kinderen in een veilige omgeving ervaring kunnen opdoen met verschillende verkeerssituaties en straks goed voorbereid de weg op kunnen.

- advertentie -

Basisschool de Wiekslag in Blijham is de winnaar van de wedstrijd ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Groningen.

(lees verder onder de foto)

Er is massaal gestemd op de 300 genomineerde basisscholen die kans maakten op een ANWB Verkeersplein. In de stemronde zijn totaal 100.000 stemmen uitgebracht. De Wiekslag heeft ruim 500 stemmen mogen ontvangen en daarvoor willen wij alle stemmers heel hartelijk danken. Voor de ANWB was de motivatie van de school doorslaggevend en daarbij opgeteld het aantal stemmen maakte ons de winnaar van de provincie Groningen.

Op vrijdag 11 november is het plein feestelijk geopend. Hiervoor was Marjon Kaper van de ANWB naar Blijham gekomen om de opening te verrichten samen met Annet Flim (interim directeur van de Wiekslag). Zij werden geassisteerd door 5 leerlingen van de school, Amber, Milou, Noud, Naomi en Romey.

(lees verder onder de foto)

Na de officiële opening mochten de overige leerlingen het parcours verkennen. De leerlingen en aanwezige ouders/verzorgers werden getrakteerd op een broodje knakworst. Na de officiële handelingen kreeg een groep leerlingen uit de bovenbouw een verkeersles aangeboden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button