Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Café Dommering stopt met verkoop lachgas

- advertentie -

Winschoten – Vanmorgen heeft burgemeester Pieter Smit een gesprek gehad met Heiko Tuin, eigenaar van café Dommering. ‘Ik ben blij om te horen dat hij gaat stoppen met de verkoop van lachgas. Heiko Tuin geeft aan dat hij de verkoop stopt, omdat hij n.a.v. mijn brief zich ook heeft verdiept in de effecten en mogelijke gevolgen van het gebruik van lachgas.‘ Aldus Pieter Smit.

- advertentie -

Onderzoek naar de gevolgen van het gebruik van lachgas zijn in volle gang. ‘Ik wil dit onderzoek niet afwachten, maar jongeren op deze kwetsbare leeftijd beschermen tegen het gebruik van dit middel met onbekende gevolgen.’ Zegt Smit.

Lees ook: Burgemeester vraagt aandacht voor risico lachgas aan horeca ondernemers

In een onlangs door mij verzonden brief aan alle horecaondernemers in het uitgaansgebied van Winschoten heb ik aandacht voor de risico’s van het gebruik van lachgas. Veelvuldig recreatief gebruik van lachgas als partydrug is gevaarlijk voor zowel de volksgezondheid als de (verkeers)veiligheid.’ Zegt Pieter Smit.

Juridische instrumenten om het verstrekken en het recreatief gebruik van lachgas te verbieden bestaan er (nog) niet, ‘maar ik ben blij dat de horecaondernemers inzien dat lachgas geen onschuldig middel is.’ Eindigt Smit in een bericht op Facebook.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button